Categories

Денес 08.12.2017 година (петок) ФРОДЕМ – Фронт за демократска Македонија и Иницијативата за  Реформи на ВМРО-ДПМНЕ ќе одржат  заедничка прес конфренција на која КОМИТЕОТ ЗА СПАС на ВМРО ДПМНЕ...

Избирачкото место 2901 во Чаир се затвори во 19 часот. Своето право на глас го искористија 272 граѓанки и граѓани. ЦИВИЛ го оцени изборниот ден како мирен. Забележливо беше...

ЦИВИЛ соопшти нови случаи на изборни нерегуларности на прес конференцијата во 15:30 часот. Сепак, претседателот на ЦИВИЛ го сподели впечатокот дека овој изборен процес тече мирно и во знакот...

ЦИВИЛ одржа прес конференција на која ги презентираше своите наоди и анализи од изборниот мониторинг во пресрет на локалните избори во Република Македонија. Џабир Дерала ги презентираше сознанијата на...

Оливер Спасовски, минстер за внатрешни работи, на денешната прес-конференција, ги презентираше наодите на работната група, формирана на 3 мај од претходниот министер Агим Нухиу, со цел согледување на настаните од...

Документарниот филм „Езеро од јаболка“ поддржан од Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и швајцарската Агенција за развој и соработка ја доби престижната награда „Персеј“ на филмскиот фестивал...