fbpx
Gaza war (Image by hosny salah from Pixabay)
Фото: Влада на РСМ
The Pentagon

Tag: Ријад

Одлука од Ријад: Охридскиот регион останува на листата на светско наследство на УНЕСКО

Охридскиот Регион, како универзална вредност, останува на листата на светско наследство на УНЕСКО, одлуката е сооштена на 45-тата сесија на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО, што се одржува во ...

Светскиот младински медиумски бренд „VICE Media Group“ отвора седиште во Ријад

Светскиот младински медиумски бренд „VICE Media Group“, овој месец ќе го отвори своето ново седиште во Саудиска Арабија во културниот кварт JAX во Ријад. Како што нагласуваат, новата канцеларија ќе ...

Суд во САД ги одби барањата за прекин на тужбите против Ријад за нападите од 11 септември

Федералниот јужен суд во американската сојузна држава Њујорк го отфрли барањето на Саудиска Арабија да бидат прекинати тужбите против неа покренати од семејства на загинати во нападите во САД на ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER