fbpx
МНР. Фото: Ангел Ангеловски
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: слобода

Ковачевски: Успеавме после 11 години комплетно недемократски режим да направиме голем исчекор во слободата на медиумите

Во текот на вчерашниот ден јас имав прес конференција, како што имам прес конфереција кога медиумите имаат желба да бидат присутни. И досега не се случило, видов натписи и одредени ...

Вицепремиерот за европски прашања, Бојан Маричиќ

Маричиќ: Мораме како и досега да останеме фокусирани на подобрување на медиумската слобода како една од најважните темелни вредности

Вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричич денеска преку објава на Фејсбук напиша дека сите кои се борат за слободата на изразување и правото на информирање добија одличната вест.  Македонските медиуми ...

Слободата и тоа како се мачка на леб!

НЕНАД ЈОВАНОВИЌ Од перспективата на Македонија 2014/2015. година, во која имаше лудачки систем кој придонесуваше луѓето деспотски да се потчинуваат, а медиумите имаа клучна улога во разработка на робовскиот менталитет, ...

Селмани: Полицијата да научи дека новинарите на протести не и се непријатели

Полицијата треба да научи дека новинарите, кои известуваат од протести не и се непријатели, туку исто така професионалци на службена должност, кои треба да се заштитат ако бидат нападнати од учесниците ...

Page 1 of 11 1 2 11

CIVIL MEDIA NEWSLETTER