fbpx

Tag: слободни медиуми

ЦИВИЛ во Велес

Тим на ЦИВИЛ денеска е во Велес, на средби со граѓанките и граѓаните и со претставниците на медиумите и граѓанското општество. На ова патување, ЦИВИЛите ќе споделат информации за проектот Слободни медиуми за ...

Медиумите не смеат да зависат од власта!

Пред камерата на ЦИВИЛ медиа, крушевчан(к)и одговараат на прашањето: колку имаат доверба во медиумите, пред сè, вотелевизиите. https://www.youtube.com/watch?v=oZHN5sPwqm0 „Не им верувам за сè“, „Сè е монтирано, сè е политички“, „Од Македонска ...

Онлајн анкета на ЦИВИЛ за граѓанското новинарство

Како дел од проектот „Граѓански објектив“ што ЦИВИЛ – Центар за слобода го спроведува веќе втора година, од денеска, ЦИВИЛ ја започнува новата онлајн анкета за граѓанско новинарство. Истражувањето за граѓанското новинарство ...

ЦИВИЛ го започна проектот „Слободни медиуми за слободно општество“

ЦИВИЛ – Центар за слобода има чест да го објави почетокот на проектот „Слободни медиуми за слободно општество“, финансиран од Министерството за надворешни работи на Сојузна Република Германија. Со овој ...

Page 3 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER