fbpx
Министерот за надворешни работи на Украина, Дмитро Кулеба

Tag: слободни медиуми

МРТВ треба да ги брани само државните интереси

Новинарската екипа на ЦИВИЛ Медиа разговараше со граѓаните на Прилеп за слободни медиуми и слобода на изразување. https://www.youtube.com/watch?v=p41JoLCX3gc&feature=youtu.be Најголем дел од соговорниците не се задоволни од состојбата во медиумите и ...

Медиумите сѐ што ќе кажат – лажат

Тимот на ЦИВИЛ ги праша неготичан(к)и - Дали има слободни медиуми? Најголем дел од одговорите е дека медиумите работат со страв и дека не известуваат објективно.  https://www.youtube.com/watch?v=oMlMDBmiaYs „Џабе има слободни ...

Активистички ден на ЦИВИЛ во Кавадарци

ЦИВИЛ продолжува со теренски активности со проектот Слободни медиуми за слободно општество. Со информативен штанд на градскиот плоштад и средби со граѓанките и граѓаните, медиумите и граѓанското општество, тимот на ЦИВИЛ денеска ...

Озимец: Новите избраници се пренежни за критика

ЦИВИЛ Медиа разговараше со Кристина Озимец, новинарка и претседателка на Платформата за истражувачко новинарство и анализи (ПИНА) за слободата на изразување и нејзината цена, медиумските слободи, како и улогата на ...

Три тима на ЦИВИЛ во Штип

Дури три проектни тимови на ЦИВИЛ ќе го престојуваат во штипскиот регион во текот на наредните денаови. Ова е одлична можност за членовите и соработниците на организацијата да се сретнат и ...

Куманово слободно, за слободни медиуми

Со информативен штанд на градскиот плоштад и средби со граѓанките и граѓаните, медиумите и граѓанското општество, тимот на ЦИВИЛ вчера во Куманово го промовираше проектот Слободни медиуми за слободно општество.  ...

Георгиевски: Ако знаеме од кај доаѓа нападот, ќе знаеме како да ја одбраниме слободата

Дејан Георгиевски, претседател на Центар за развој на медиуми, во интервјуто за ЦИВИЛ Медиа изјави дека секогаш треба да се остане гласен, упорен, па и здодевен во напорите да се ...

Page 2 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER