fbpx
Милорад Додик
epa09691384 Former Ukrainian president Petro Poroshenko attends a court hearing in the Pechersky district court on suspicion of treason and financing of terrorism, in Kiev, Ukraine, 17 January 2022. Poroshenko was summoned on 17 January 2022 to the Pechersky District Court for choosing of restraint with incrimination him the high treason and attempted looting of national values.  Poroshenko was arrested upon entry into Ukrainian territory, as instructed by the Ukrainian Prosecutor-General.  EPA-EFE/OLEG PETRASYUK
претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лејен има план...
epa09456826 Investigators at the scene following a fire at a hospital for Covid-19 patients in Tetovo, Republic of North Macedonia, 09 September 2021. At least fourteen deaths have been reported by the Ministry of Health when a fire, thought to have been triggered by oxygen cylinders that provide oxygen to patients with a more severe clinical case of Covid-19, broke out at the hospital.  EPA-EFE/Georgi Licovski

Tag: слободни медиуми

Собраниска делегација на Интерпарламентарна конференција во Прага

Делегација од Собранието на Република Македонија утре ќе учествува на Интерпарламентарната конференција „Почитување на слободата на изразувањето, вклучувајќи ја и слободата на медиумите во ЕУ и пошироко“, што се одржува ...

ЦИВИЛите промовираа слободно општество во источниот регион

Тим на ЦИВИЛ вчера преку инфо штандови го презентираше проектот „Слободни медиуми за слободно општество“ во источниот регион на земјата. Во Карбинци, Чешиново - Облешево, Кочани и Виница, граѓанките и ...

Презентација на слободни медиуми меѓу студентите

ЦИВИЛ денеска одржа јавна презентација на проектот „Слободни медиуми за слободно општество“ пред студентите на Универзитет „Американ колеџ - Скопје“.  Презентацијата на медиумската платформа и можностите за учество и соработка ...

Улогата на граѓан(к)ите во креирање слободно општество

ЦИВИЛ организираше јавна презентација на проектот „Слободни медиуми за слободно општество“ во Велес на која се зборуваше и за влијанието на медиумите врз слободата на општеството, колку самите медиуми се ...

Јавни презентации за ослободување на медиумскиот простор и градење слободно општество

„Слободни медиуми за слободно општество“ е проект, кој, пред сѐ, спроведува промоција и граѓанска едукација за слободата на медиумите како предуслов за слободно општество, но и има за цел да ...

Слободата на медиумите зависи од власта

ЦИВИЛ Медиа разговараше со битолчани за слободата на медиумите и колку тие им веруваат на истите.  https://www.youtube.com/watch?v=e-83yzw4DW0 „Сега имаме слободни медиуми. Претходно не. Се смени власта и се сменија луѓето“, ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER