Categories

Дванаесеттото издание на „Филмскиот фестивал за човекови права“ во Тирана, Република Албанија во организација на Академијата за филм и човекови права „Маруби“,  го збогатија со присуството членовите на „Таус...

Во годишниот Извештај на Стејт департментот за состојбата со човековите права во 2016 година, во делот кој се однесува на Македонија се вели дека најзначајните проблеми со човековите права...

Цирих, Берлин, Анкара…, пред тоа Алепо, летово Кабул, Минхен, Ница… Пред тоа, Истанбул, Орландо, Париз…, се само показатели и сигнали дека со човештвото денес сè повеќе владее омразата и...