fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: територијални претензии

Фотомонтажа: Д. Мишев / ЦивилМедиа

„Лекцијата по историја“ на Путин му се удри од глава, Кинезите си го бараат Владивосток назад

За време на своето интервју со контроверзниот водител и антиамерикански пропагандист, Такер Карлсон, „историчарот“ Путин , во 30-минутна тирада одржа лекција по исгорија, како што само тој ја сфаќа, со ...

Фотомонтажа: Д. Мишев / ЦивилМедиа

Романската и унгарската крајна десница со територијални претензии кон Украина и Молдавија, спроведување на неоимперијалистичкиот план на Путин

Се чини дека Русија сé повеќе ги зголемува напорите  во поттикнување на неоимперијалистичките и националистичките чувства во Европа со цел да ги поткопа односите меѓу Украина и нејзините западни соседи, ...

Фото: Atlanticcouncil

Територијални претензии помеѓу основачите на БРИКС: Индија ja отфрли новата кинеска мапа за територијален суверенитет врз индиски територии

Мапата што го прикажува територијалниот суверенитет на Кина во Јужното Кинеско Море беше целосно отфрлена од Индија, Малезија, Филипини и Тајван. Трите нации се придружија на кинескиот регионален ривал и ...

Нов провокативен гест на Виктор Орбан, носеше шал со картата на „Голема Унгарија“

Унгарскиот премиер Виктор Орбан на последниот натпревар на унгарската фудбалска репрезентација се појави со шал на кој беше испечатена картата на „Голема Унгарија“ на која има и парче Трансилванија. Сликите ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER