fbpx
Фото: СЕП
Обвинителот на МКС, Карим Кан. Фото: Х
Фото. Х

Tag: „Украина – година на хероизмот“

Смит: Отпорноста и цврстината на народот и вооружените сили на Украина се инспирација за сите членови на слободниот свет

Од амбасадата на Обединетото кралство на Конференцијата се обрати вршителката на работите, Џулија Смит која на почетокот од обраќањето потсети дека минатата сабота се одбележаа две години од нелегалната целосна ...

Година на хероизмот: Северна Македонија и меѓународна заедница со силна поддршка за Украина

„Украина – година на хероизмот“ е заедничкиот наслов на големата конференција што се одржа на 24 февруари, во Домот на АРМ, во организација на ЦИВИЛ и украинската амбасада во Северна ...

Ѓуровски: Долга војна со тенденција на замрзнат конфликт ќе гледаме уште долго на европскиот континент

Во контекст на руската агресија врз Украина, проф. д-р Марјан Ѓуровски, ги потенцираше можните сценарија за иходот на војната, со акцент на многу подбрата положба на Украина во моментот, на ...

Македонското граѓанско општество со поддршка на Украина во борбата за слобода

„Украина – година на хероизмот“ е заедничкиот наслов на големата конференција што се одржа на 24 февруари, во Домот на АРМ, во организација на ЦИВИЛ и украинската амбасада во Северна ...

Дехран Муратов, ЦИВИЛ/ Фотографија: Б. Јордановска

Муратов: Најсилното оружје против путиновото зло е вистината наспроти дезинформациите

Во контекст на путиновата „специјална воена операција“ во Украина или руската агресија врз украинскиот народ, Дехран Муратов, ЦИВИЛ, на конференцијата „Украина-Година на хероизмот“, става акцент на паралелната војна против дезинформациите ...

Дуев: Европските држави мора да се обединат, во спротивно, падот на Украина ќе биде крај на Европа

„На одбележувањето на „Гладоморот“ започнав со една реченица, „историјата ги запишува најголемите трагедии во минатото, но не само гласноста на злоделата на лошите луѓе, туку и страшната тишина на добрите ...

Конференција „Украина-Година на хероизмот“, 24 февруари 2023/ Фотографија: Ангел Ангеловски

Македонскиот државен врв едногласен во поддршката на Украина во борбата за слобода

„Украина – година на хероизмот“ е заедничкиот наслов на големата конференција што се одржа на 24 февруари, во Домот на АРМ, во организација на ЦИВИЛ и украинската амбасада во Северна ...

Катерина Колозова, Институт за општествени и хуманистички науки/Фотографија Б. Јордановска

Колозова: Руската инвазија против Украина ја поттикна ЕУ да го замени својот технократскиот пристап кон проширувањето со геополитички

„Руската инвазија на Украина ја поттикна Европа, или поконкретно ЕУ, да го замени својот технократски пристап кон прашањето за проширувањето со геополитички пристап. На истиот начин, ЕУ почнува да ја ...

Биби Грамсон, заменичка на Амбасадорката на Шведска во Северна Македонија/Фотографија Б. Јордановска

Грамсон: Украина ѝ припаѓа на Европа, руската инвазија е закана и за европската безбедност

„Некои датуми засекогаш ќе бидат врежани во нашите мемории. Сите помниме што се случи на 24.02.2022 и што правевме тој ден кога Русија ја нападна Украина. Руската инвазија врз Укрина ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER