fbpx
Илустрација: „Одмазда на дрвото“ - Мирослав Стојановиќ-Шуки

Tag: услови

ЦИВИЛ ги подобри и прецизира условите за користење и заштитата на приватноста на својата медиумска платформа

ЦИВИЛ – Центар за слобода ги известува редакциите и читател(к)ите дека во изминатиот период работеше на подобрување и прецизирање на условите за користење на содржините објавени на медиумската платформа на ...

Пировска: Затворот во Идризово треба да се затвори!

По повод вчерашниот извештај на Народниот правобранител, за условите во кои престојуваат осудените лица, ЦИВИЛ Медиа разговараше со Уранија Пировска, извршна директорка на Хелсиншкиот комитет. https://www.youtube.com/watch?v=LYLHVz5bh1w За наодите на Хелсиншкиот ...

Алармантна состојба во погоните на +35 степени

Повеќе од 20.000 работници во текстилната индустрија работат на температури повисоки од 35 степени Целзиусови, а работодавачите штедат струја! Сè случува работнички и да колабираат на работно место, особено повозрасни жени ...

Рудар од Пробиштип: Не би го пуштил син ми да работи во рудниците во Македонија!

Пробиштипски рудар зборува за ЦИВИЛ Медиа за условите за работа во рудниците во Македонија. Тој прави паралела меѓу рударството во Македонија и во Србија каде работел последните години, пред да ...

Page 2 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER