Categories

Владата на Република Македонија создава услови за градење национален консензус со сите клучни и одлучувачки политички субјекти: со претседателот на државата и со опозицијата, за забрзување на нашата интеграција...

Република Македонија и Република Косово имаат позитивни и конструктивни билатерални односи и соработка на сите нивоа, без отворени прашања. Посета на Косово е можност за продлабочување на добрите односи,...

КОЛУМНА Да виси ДКСК!

Пишува: Сашо Орданоски Да проверам, можеби јас нешто сум пропуштил: Дали НЕКОЈ слушна НЕКАКВА реакција од Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) по повод бројните скандали што дневно се...

Собранието на Република Македонија утре ќе ја одржи 23 седница на која на дневен ред се поставување пратенички прашања. Премиерот Зоран Заев и министрите првпат по формирање на новата...

Анализирајќи ги последните локални избори во Република Македонија и резултатите од гласањето, неопходно е да се вратиме две години назад, за конечно да им се разјаснат работите на оние...

Шефицата на набљудувачката мисијата на ОДИХР, амбасадорката Одри Гловер, во манир својствен на британската дипломатија, ги презентираше прелиминарните заклучоци од мониторингот на локалните избори. Ги лоцираше проблемите точно, сепак,...