Categories

Во Р. Македонија нема систем за заштита на жените и девојките со попреченост кои се жртви на некоја форма на насилство. И оние специјализирани сервиси кои постојат не се...

Постои еден „мит“ во македонското општество, за жените и мажите Албанки и Албанци, кој се состои од мешавина на љубопитство од егзотична точка на гледање и доживување на горенаведните...

Дискриминацијата и нерамноправноста меѓу жените и мажите, непостоење на идентификација на предрасудите и родовите стереотипи, незаинтересираноста и непрофесионалниот пристап на службениците во институциите, во однос на жените-жртви на семејно...

Целосната дискусија од дебатата „Жените во политиката“, која како дел од Караванот на слободата ја организираше ЦИВИЛ – Центар за слобода со поддршка од УСАИД, е објавена наЈутуб каналот на...

Жените од Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС), утре ќе делат едукативни флаери за правата на жената, од 11,00 до 12,00 часот на улицата „Македонија“ во Скопје. Тие ќе ги...