Categories

Фабриката „Југохром“ од Јегуновце, ќе се рестартира во март или април следната година. Денеска во Владата, вицепремиерот Кочо Анѓушев, управителот на фабриката, Васко Скендеровски и претседателот на Синдикатот, Бајрам...

Педесетина граѓанки и граѓани на Тетово денеска протестираа поради палењето на депонијата во градот, што предизвика уште поголемо загадување на воздухот во градот и околината.

Граѓанки и граѓани од Oпштина Карпош, секојдневно се соочуваат со проблемот на загадувањето. Редакцијата на ЦИВИЛ Медиа доби повик од граѓанка која ни огорчено изјави дека ниту локалната власт,...

Жителите на Општина Дебарца протестираат во знак на револт против предлогот на Министерството за животна средина за изградба на регионална депонија во атарот на селото Годивје, со дециден став...

На дневни температури кои се движат кон 40 степен, Тетово се задушува во реа! „Наместо да се намалува, депонијата во Тетово се зголемува! Во близина на депонијата има пазар...

Светлана Станојковска, дипломиран биолог, претседател на еколошко здружение „Еко фемина“ од Пробиштип, за ЦИВИЛ Медиа зборува за загадувањето на почвата и за изградбата и проширувањето на тешката индустрија во...

Првин граѓанската инцијатива „Спас за Валандово“ да ги собере потребните 2.000 потписи на граѓаните, па локалната самоуправа да распише референдум за изјаснување за отварањето на рударскиот  комплекс „Казандол“! Вака, на...