Претседателот на Демократско движење, Изет Меџити во изјава за медиумите денеска истакна дека нивната коалиција „Вреди“ не сака по секоја цена да бидат дел од некоја влада која нема да...
Правејќи анализа на резултатите од првиот круг на претседателските избори, реномираниот бугарски медиум „Фактор“ изразува дилема дали убедливото водство на ВМРО-ДПМНЕ во првиот круг од претседателските избори е резултат на...
Јас на гугл мапс ја најдов Мала Речица, но ќе видиме понатаму како ќе функционираат тие гугл мапс и дали ќе биде Идризово можеби дестинацијата којашто тие ќе ја бараат,...
Прогресивните граѓани знаат дека со СДСМ има слобода, има демократија и сигурна иднина, и токму тие граѓани се и наши најдобронамерни критичари, затоа што се демократи и затоа што имаат...
ЕМАНУЕЛ МАКРОН Да, направивме многу во последните години. Значи, без оваа акција, без овој напредок во европскиот суверенитет и единство, несомнено ќе бевме престигнати од историјата. А освен тоа, доколку...
Претседателот на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) Димитар Ковачевски ги повика сите граѓани масовно да излезат на гласање на 8 мај за вториот круг Претседателски и за Парламентарните избори и...
-Како коалиција јас не можам да кажам колку пратенички мандати ќе се освојат, тоа ќе го кажат на крајот од денот граѓаните. Јас сметам дека оваа коалиција ќе биде победничката...
Амбасадорката на Соединетите Американски Држави во Северна Македонија Анџела Агелер на официјалниот фејсбук профил на Амбасадата упати порака до граѓаните на Република Северна Македонија да излезат на гласање. Фото: Принт...
Сè потешко е да се препознаат лажните вести и дезинформациите. Вештачката интелигенција, технологијата и пропагандните тактики им помагаат на негативците ве излажат полесно од било кога. https://www.youtube.com/shorts/TPIG1Vsllh4 „Мислам дека е...