„Деновиве ги слушам. Сите одлучиле, што можете вие. Сега еве и претседателот го слушам за некој нов реализам. Реализам па нов. Интересна работа. Значи вака, јас знам дека се тие...
Новинарот и политички аналитичар, Љубомир Костовски вели дека најбитниот начин да ја сочуваме парламентарната демократија е да излеземе и да гласаме. „Иднината на државата зависи од секој поединец. Гласај!“, вели...
– Никој не сака отворено да каже дека македонскиот јазик и прашањето за јазикот ќе се разговара како претпоследно поглавје што мора да го затвориме како држава апликант за полноправно...
„Првата работа што треба да ја направиме е да отидеме во Брисел, да побараме некаква гаранција дека ова е последно политичко условување за Македонија. Јас продолжувам да мислам дека главната...
„Гласањето е само чин на претпоставка. За подобар живот, за напредок, за демократија, за слобода, за наш избор. Изборот треба да го направиме. Чинот на гласање е наш избор“, вели...
Граѓанскиот активист Филип Јовановски вели дека е важно да се излезе и да се гласа: Заради одговорност кон јавното добро, притисок кон политичарите, дека сепак нивното владеење зависи од гласот...
„Не сум децидно против внесувањето на бугарите во Уставот, но сум децидно за комплетно затворање на бугарското прашање. Тоа значи целиот тој пакет да се затвори. Јас и на лидерската...
Граѓанскиот активист и новинар, Петрит Сарачини, ви порачува: Излезете и гласајте. Не дозволувајте некој друг да носи одлуки место вас. „Излези и Гласај! Биди дел од демократскиот процес, биди дел...
-Да не бидеме потстанари во сопствената татковина. Да си ја вратиме Македонија. Со сите поделби што ни ги направија ние станавме потстанари во сопствената држава. Ние се бориме за себе,...
Основање на борд за валидација, составен од домашни и меѓународни експерти, кој ќе врши ветинг на сите проекти и закони за заштита на животната средина и ќе гарантира дека сите...