Дел од тимот на ЦИВИЛ Медиа имаше прилика да ја посети канцеларијата за средба со граѓаните, која неодамна ја отвори пратеникот Д-р Сашко Николов во Штип. При посетата имавме прилика...
„Ќе дојде ден кога убиецот нема да знае зошто убива, а ни убиениот зошто загинал“, рекол Мухамед а.с., пишува Дехран Муратов, во колумната „Престенете да убивате во името на Алах...
ЦИВИЛ МЕДИА побара интервју со Бојан Маричиќ, Министер за правда на Република Северна Македонија, во исклучително деликатен период за земјата. Извештајот од Европската комисија е позитивен, но препораките во него...
Џабир Дерала, ЦИВИЛ, денеска по електронска пошта до ВМРО-ДПМНЕ и на социјалните мрежи потсети дека не добил никаков одговор на претходните пораки и на поканата за интервју со лидерот на...
Зелен ЦИВИЛ ги праша граѓанските активисти колку национализмот е штетен за нашаето општество и како да се бориме против него. На темата зборуваа Дороти Пачкова, Андреј Сених, Снежана Трпевска и...
„Никогаш не сум можел да го разберам национализмот и нетрпеливоста кон другиот само затоа што припаѓа на друг етникум. Имаме еден живот и да го потрошиме на таква баналност е недозволиво“...
Зелен ЦИВИЛ на тема национализам зборуваше и со Мехмет Точи од здружението „Месечина“, Тетово. Точи посочи дека секојдневно сме сведоци на неговото присуство, но дека таквата омраза нема да ни...
Градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски за ЦИВИЛ Медиа, даде свои видувања за моменталната политичка состојба во земјата по предвремените парламентарни избори, прогнози за локалните извори во 2021, како и...
На тема национализам, штетноста и како против него, разговаравме со Александар Кржаловски, МЦМС. Тој смета дека изборните циклуси секогаш придонесуваат за разгорување на страстите што водат до појава на национализам....
Зелен ЦИВИЛ на тема национализам и како против него зборуваше и со пратеничката Љатифа Шиковска. https://www.youtube.com/watch?v=Lb7uGcIG30s&feature=youtu.be „Мене нависитна многу ми е жал, но национализмот и ден денеска е присутен кај...