fbpx
Џабир Дерала

Наумоски: Секој треба да придонесува за да ја има Европа поблиску до себе

Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски за ЦИВИЛ Медиа, даде свои видувања за моменталната политичка состојба во земјата по предвремените парламентарни избори, прогнози за локалните извори во 2021, како...

Read more

Пекевски: Медиумската писменост и правилната информираност се исклучително важни за функционирање на демократијата

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, за ЦИВИЛ Медиа, даде свои видувања за момнеталната политичка состојба во земјата по предвремените парламентарни избори, прогнози за локалните извори во 2021, како и...

Read more

Наумоски: Имаме вештачки производ на национализам и омраза

Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски, одговори на повик на Зелен ЦИВИЛ за отворање на темата за зелените вредности, социјална правда и антинационализам. Зелен ЦИВИЛ: Кои се зелените перспективи...

Read more

Таравари: На патот да личиме на тие каде што сакаме да се интегрираме

Зелен ЦИВИЛ разговараше со градоначалникот на Општина Гостивар, Арбен Таравари, за зелените перспективи на општината, промоцијата, негувањето и разбирањето на зелените вредности и нивната врска со социјалната правда и антинационализмот....

Read more

Конзулов: Наша обврска е да продолжиме да се рефомираме одржувајќи ја на високо ниво комуникацијата со граѓаните

Градоначалникот на Општина Радовиш, Герасим Конзулов, одговорајќи на прашањата на ЦИВИЛ Медиа, истакна дека справувањето со пандемијата од Ковид-19 е примарна цел на државата, но и општините. Конзулов даде оценка...

Read more

Велковски: Владеењето на правото е она на кое како држава се сопнуваме на патот за влез во ЕУ

Градоначалникот на Општина Свети Николe, Сашо Велковски, одговори и на прашањата на ЦИВИЛ поврзани со актуелната политичка состојба, европските вредности и ЕУ интеграции. ЦИВИЛ: Која е Вашата оценка за политичките...

Read more

Богоев: Со започнување на преговорите со ЕУ, зелените вредности ќе се најдат уште повисоко на нашата агенда

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, одговори на повик на Зелен ЦИВИЛ за отворање на темата за зелените вредности, социјална правда и антинационализам. Зелен ЦИВИЛ: Кои се зелените перспективи на...

Read more

Богоев: Граѓаните ќе бараат вистински мерки за излез од економско – социјалната криза, а не политички надмудрувања и партиски преписки

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, во интервјуот за ЦИВИЛ Медиа, ја оцени политичката состојба во контекст на пандемијата со Ковид-19 и нашата свесност за последиците од истата. Дополнително, Богоев...

Read more

Ана Василевска, филмска критичарка: Сега живееме во друг систем, демократски, нештата се променија, а тоа се рефлектира и во филмската продукција

ЦИВИЛ Медиа разговараше со Ана Василевска, новинарка со 20 годишно искуство во печатени и електронски медиуми, филмски критичар и истражувач на македонската кинематографија, авторка и на бројни хроники и анализи...

Read more

Велковски: Борбата за социјална правда и антинационализам е наше секојдневие

Сашо Велковски, градоначалник на Свети Николе

Редакцијата на медиумската платформа на ЦИВИЛ им испрати покани за интервју на градоначалничките и градоначалниците на сите општини низ целата земја на кои ќе разговара за теми поврзани со антинационалнизмот,...

Read more
Page 23 of 33 1 22 23 24 33

CIVILMEDIA NEWSLETTER