Categories

Самостојната изложба „Female fish“ на академскиот уметник Мирослав Величковски, што вчера се отвори во Домот на културата, Куманово, покажа една поинаква перцепција на жената, како безвремена инспирација и фасцинација.

Прочитај повеќе...

По повод одбележувањето на 50 години Светска галерија на карикатури и Остен Биеналето на цртеж Скопје 2018 централниот настан на Остен уметност на хартија се одржа вчера со почеток...

Прочитај повеќе...

По повод одбележувањето на 50 години Светска галерија на карикатури и Остен Биеналето на цртеж Скопје 2018 централниот настан на Остен уметност на хартија ќе се одржи вечерва во...

Прочитај повеќе...

Горан Таневски ќе одржи концерт на 22 ноември, во клубот Колектив, со својот проект „Мизар – Друго откровение“. 

Прочитај повеќе...

ЦИВИЛ ФЕСТ е урнебесен, високоволтажен мултимедијален 48-часовен настан во чест на граѓанското новинарство и активизмот што се одржува на 10 и 11 декември, по повод Меѓународниот ден на човековите...

Прочитај повеќе...

Фестивалот КРИК, за критичка култура, кој ќе се одржи од 21 ноември до 19 декември во Музеј на современа уметност во Скопје, има цел да ги промовира уметничките и...

Прочитај повеќе...

ФЕСТИВАЛ 103 Генерации

Музичкото радио Канал 103 на 24 ноември, сабота, со почеток во 20 часот, во Младинскиот културен центар на два подиума организира целовечерен фестивал со исклучително квалитетни бендови и артисти...

Прочитај повеќе...

По повод 60 години од раѓањето на Милан Младеновиќ (1958, Загреб) во денсинг салата на Младинскиот културен центар во Скопје денеска ќе се одржи мултимедијална програма под насловот „Сеќавање...

Прочитај повеќе...

Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“, по завршувањето во Скопје, продолжува со патувачкиот дел во помалите градови низ Македонија. 

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print