ОПШТЕСТВО

„Живот во кутија“, сведоштво за хоророт на Кежаровски

Денеска во амфитеатарот на универзитетот ФОН, во 18 часот, ќе се одржи промоција на книгата „Живот во кутија“ на новинарот Томислав Кежаровски, провокативно, трогателно, но пред сè, искрено сведоштво за речиси двете...

Read more

Принципите на толеранција мора да бидат вткаени во сите пори на општеството

16 ноември, Меѓународен ден за толеранција ЦИВИЛ – Центар за слобода го одбележува и ги поддржува сите активности поврзани со Меѓународниот ден за толеранција и ги повикува сите граѓанки и...

Read more

Консултации за студентско организирање

Младинскиот Образовен Форум ја организираше третата консултативна средба за ново студентско организирање. На оваа средба студентите ги споделија своите ставови и мислења за студентското организирање и студентските парламенти. На настанот...

Read more

Безбедноста на новинарите под закана во голем дел од регионот на ОБСЕ

Насилството и заканите врз новинарите се зголемуваат во поголемите делови на регионот на ОБСЕ, изјави претставникот на ОБСЕ за слобода на медиумите Харлем Дезир во својот извештај пред Постојаниот совет...

Read more

Дерала: Граѓанското општество е пред големи предизвици

Објективноста и пристапот до информации, квалитетот на јавните услуги и јакнењето на конституентите, одржливоста и самоодржливоста - се најголемите предизвици пред граѓанското општество во овој период - рече Џабир Дерала,...

Read more

Учествуваме, набљудуваме, известуваме!

„Учествуваме, набљудуваме, известуваме!“ е слоганот на новата серија регионални семинари за граѓанско новинарство кои ЦИВИЛ ги организира во третата година од спроведувањето на проектот „Граѓански објектив“. Семинарот ќе се одржи...

Read more

Средба со граѓанското општество во Македонија

Европскиот економско-социјален комитет при Европската комисија е дел од нивните редовни активности во рамки  Комитетот за следење на земијте од  Западен Балкан денеска организираше средба со граѓанските организации во Македонија....

Read more
Page 277 of 399 1 276 277 278 399

БЕСПЛАТЕН ДНЕВЕН Е-БИЛТЕН

us-embassy