fbpx
Парада на гордоста, Скопје, 25 јуни 2022 (фото: Тоше Огњанов / VOA)
Рускиот државен пропагандист, Соловјев.
Протести против Г7 во Минхен, во пресрет на Самитот на Г7
Итен состанок на шефовите на Г7 за време на Самитот за нуклеарна безбедност во 2014 година во Хаг. (извор: Wikimedia Commons)

Што е Г7?

Лидерите на државите членки на Г7
Лидерите на државите членки на Г7
Претседателот на САД, Џо Бајден, на излегување од Air Force One по пристигнувањето на аеродромот Франц-Јозеф-Строс во близина на Минхен, Германија, 25 јуни 2022 година, пред самитот на Г7.

СЛОБОДНА ЗОНА

Исповед на еден бутелчанец

Додека повеќето луѓе кога ќе слушнат – „Бутел“, веднаш помислуваат на гробишта и задушница, за мене и повеќето жители на населбата „Бутел“, тоа име носи сосема различни спомени. [caption id="attachment_13865"...

Read more

Кризата во 2015

2015-та беше една од најзначајните години во модерната политичка историја на Македонија. Започна во февруари, како шпиунски-трилер со илјадници нелегално снимени разговори, вклучувајќи ја политичката и социјалната елита и многу...

Read more

Кризата во 2015: Македонија како во шпионски трилер

2015-та беше една од најзначајните години во модерната политичка историја на Македонија. Започна во февруари, како шпиoнски трилер со илјадници нелегално снимени разговори, вклучувајќи ја политичката и социјалната елита и...

Read more

Македонија: Земјата на пропуштени демократски можности

Од осамостојувањето во 1991 година, Република Македонија постојано се движи меѓу парадигмата на стабилност и на демократија. Таа успеа да ги избегне крвавите балкански војни од 1991-1995, градејќи го своето...

Read more
Page 345 of 346 1 344 345 346

CIVILMEDIA NEWSLETTER