Categories

Министерството за труд и социјална политика воведува Правилник за листата за видовите телесни оштетувања врз основа на кои се стекнува со правото на паричен надоместок и процентите на оштетувањата...

Прочитај повеќе...

На 31 март се одбележува Светскиот ден на бекапот. Овој датум е одбран да биде своевиден потсетник за важноста на заштитата на податоци. Поради ова и изборот на датумот е...

Прочитај повеќе...

Постојат луѓе што веруваат во теоријата за рамна Земја, па организираат конвенции, прават снимки, свикуваат состаноци и разговараат за тоа како да ги убедат сите дека Земјата е рамна....

Прочитај повеќе...

На полноќ истекува рокот за пријавуанње на кандидатите за претседателските избори. Како што најавија од СДСМ, денеска во 12 часот кандидатурата за Стево Пендаровски ќе ја поднесе генералниот секретар...

Прочитај повеќе...

Даунов синдром – Трисомија 21 е хромозомско нарушување предизвикано од екстра генетички материјал во 21 хромозом. Откриен е во 1866 година од лекарот Џон Ленгдон Даун. Подоцна ова генетско...

Прочитај повеќе...

Државната изборна комисија утврди дека од вкупно 1.841 граѓани што се пријавиле за гласање во диполматско-конзуларни претставништва и конзуларние канцеларии во странство, право на глас имаат 1.835 граѓани.

Прочитај повеќе...

Граѓанските новинарки и новинари се на првата линија на фронтот за откривање на нерегуларностите во општеството, во практикувањето на власта, во злоупотребите на службената положба и на јавните ресурси....

Прочитај повеќе...

„Зимно време струја немаме, летно време вода немаме. Секогаш пред избори политичарите доаѓаат и нè лажат, откако ќе поминат изборите никаде ги нема“, ѝ вели еден жител на битолски...

Прочитај повеќе...

Од 5 октомври, лекарите во Шетланд, Шкотска имаат овластување да им ја препишат, ни помалку ни повеќе, туку природата на своите пациенти. Се смета дека е прва програма од ваков...

Прочитај повеќе...

Граѓанскиот ресурсен центар организира дебата на тема „Повеќекратната дискриминација – предизвици и можни решенија“.

Прочитај повеќе...
image_pdfimage_print