Categories

ИЗБОРИ ОДИХР ја започна набљудувачката мисија

Со прес-конференција, ОБСЕ/ОДИХР денеска го најави почетокот на мониторингот на локалните избори. 

Мисијата на ОБСЕ/ОДИХР е на покана на државните власти. Амбасадорката Одри Гловер најави дека фокусот на набљудувањето ќе биде насочен кон Избирачкиот список, кампањските активности, изборната администрација и медиумите.

Конечен извештај за набљудувањето ќе биде подготвен осум недели по изборниот процес.

Б. Ј.

Print Friendly, PDF & Email