Categories

Здружението за хуманитарни активности „Синергија“, како предводник на коалицијата од 93 невладини организации „Излези да гласаш“, на 23 септември објави јавен повик за волонтери и набљудувачи за Локалните избори...

 ЦИВИЛ – Центар за слобода преку денешното соопштение испрати покана до сите заинтереирани да бидат дел од мониторинг-тимот и заедно да придонесат кон спроведување на слободни избори.

За разлика од сите досегашни референдуми за отворање на рудници низ земјата, каде ЦИВИЛ беше единствената невладина организација која ги набљудуваше овие процеси, на денешниот референдум во Босилово, како...

Народниот правобраниетел Иџет Мемети, на средбата со претставници на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, истакна дека поради недостиг на кадар е доведено во прашање мониторирањето на изборниот процес на...