fbpx
Фото: Фејсбук СДП

Tag: избори

Продолжуваат кампањите за претседателските и парламентарните избори

Кампањата за парламентарните избори, која почна вчера, продолжува денеска со активности на партиите и коалициите за претставување на изборните програми и кандидатите за пратеници во шесте изборни единици во земјава. ...

Василевска: Да го искористиме фундаменталното човеково право на слобода на избор и да гласаме!

Новинарката Ана Василевска со порака: Да го исокристиме фундаменталното човеково право на слобода на избор и да излеземе да гласаме! https://www.youtube.com/shorts/gE1A-X02Evw Придружете ни се и направете го вашиот план за ...

Училиштата каде што ќе се гласа на изборите, на 23 април и 7 мај ќе работат до 11 часот

Во вторниците 23 април и 7 мај, т.е. деновите пред одржувањето на изборите во државава, наставата во училиштата ќе се реализира вообичаено согласно распоредот, а училиштата во кои утредента ќе ...

ПССЕ испраќа 14 набљудувачи на претседателските избори во Северна Македонија

Делегација од 14 набљудувачи на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ), предводена од Алфред Хер (Швајцарија, АЛДЕ), ќе ги следи претседателските избори во Северна Македонија на 24 април. Делегацијата ...

Иванова: Секој поединец игра важна улога во градењето на еден систем со вистински вредности

Интервју со Дуња Иванова, спортиска, музичарка и граѓанска активистка, за важноста да се излезе и да се гласа! https://www.youtube.com/watch?v=6g0SCO0SOi0 Придружете ни се и направете го вашиот план за гласање: https://actionnetwork.org/forms/glasaj ...

Стартува трката за пратеници, уште пет дена претседателска кампања

Кампањата за Парламентарните избори почнува денеска  со активности на партиите и коалиците за претставување на изборните програми и кандидатите за пратеници во шесте изборни единици. Активности ќе има и за ...

Маневски: Излезете и гласајте, иднината е во ваши раце!

Војо Маневски, новинар, со порака: Граѓаните да го исполнат свето граѓанско право и својата граѓанска должност! https://www.youtube.com/shorts/UVAP0peQH_0 Придружете ни се и направете го вашиот план за гласање: https://actionnetwork.org/forms/glasaj Инцијативата можете ...

Танеска: Нашата сила и моќ лежат во заедништвото, правдата и единството!

Соња Танеска, новинарка, со порака до сите нас: Нашата сила и моќ лежат во заедништвото, правдата и единството! https://www.youtube.com/shorts/Zki5bj6JQ3w Придружете ни се и направете го вашиот план за гласање: https://actionnetwork.org/forms/glasaj ...

Page 1 of 105 1 2 105

CIVIL MEDIA NEWSLETTER