fbpx

Tag: јавен сервис

МАКЕДОНСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ И ОСЛЕПЕНИОТ ПОЛИФЕМ: Фактите за медиумите и шверцувањето на финансиерите на вмровската политика

ЉУБОМИР КОСТОВСКИ Во блиц-кригот на носење на четири закони од сфера на електронските комуникации со европско знаме, стои и одредбата буџетски да се покриваат дел од трошоците на телевизиите што ...

Реформата на јавниот сервис клучна за реформирање на целиот медиумски простор

Нема вистински реформи во медиумската сфера без сериозна реформа на Македонската радиотелевизија, што подразбира нејзино партиско ослободување и професионално работење. Одржливото финансирање е услов за политичка независност на јавниот сервис, ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER