fbpx
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: Ацо Шопов

Пендаровски: Прославуваме два големи јубилеи, 100 години од раѓањето на Шопов и 30 години членство во УНЕСКО

Во седиштето на УНЕСКО во Париз, Франција, денеска се одржува целодневна програма во чест на 100-годишнината од раѓањето на великанот на македонската лирика, Ацо Шопов. Настанот е дел од Националната ...

Третата зимска школа во знакот на одбележување 100 години од раѓањето на Ацо Шопов

Денес започнува Третата зимска школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ), со учесници од: Кина, Виетнам, ...

Седумдесет години од формирањето на Друштвото на писателите на Македонија

Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ), денеска, го прославува јубилејниот седумдесетти роденден. Големиот јубилеј ќе се одбележи со свечен собир, во четврток на 16-ти февруари, на кој ќе бидат врачени ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER