fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: бегалска криза

Смаиловиќ: Ксенофобија и говор на омраза и на собраниската комисија!

„Во Македонија, всушност, се собираат потписи против имагинарни кампови, имагинарни бегалци, за нешто, што не постои!“, изјави за ЦИВИЛ Медиа, Мерсиха Смаиловиќ, генерален секретар на невладината организација „Легис“, којашто беше ...

Чакар: Во романот „Не викај ме имигрант“ ги прегрнувам луѓето од целиот свет!

Насилство, диктатура, подобри социјални и економски услови за живот..., се меѓу најчестите причини за современата бегалска криза во светот, во која што според извештајот на ОН, до крајот на минатата ...

Туск повторно доаѓа во Македонија

Претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск во понеделник ќе допатува во Македонија. Посетата на Туск е во рамките на негова регионална турнеја, која е посветена на состојбите со мигрантската и ...

Доделување на наградите за новинарски приказни за бегалците

Вчера на Светскиот ден на бегалците - 20 Јуни, беа прогласени добитниците на „Наградата за професионално известување за состојбата на бегалците при мешаните миграциски движења за 2015 година во Македонија“, ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER