fbpx
Бојан Кордалов, комуниколог/фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen
Др. Волфганг Ресман,  претседател на Bundesverband Bürgermedien /фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen

Tag: Велес

„Големо уво“ и во Јавното обвинителство, загадувањето – тема за раздор, ЦИВИЛ-ни активности…

Републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески ги извести новинарите дека Основното јавно обвинителство води предистражна постапка за телефонската централа во својот објектз поради снимање на сите влезни или излезни телефонски разговори. ...

Меморандум за соработка во превенција од насилен екстремизам меѓу ЦИВИЛ и Општина Велес

ЦИВИЛ – Центар за слобода и Општина Велес денеска потпишаа Меморандум за соработка во спречување, односно превенција од насилниот екстремизам. https://www.youtube.com/watch?v=YGLKj9sgoI4&feature=youtu.be Градоначалникот на Велес, Аце Коцевски, изјави дека ова е ...

Патриотизмот е љубов кон државата

ЦИВИЛ Медиа разговараше со граѓан(к)ите на Велес на тема патриотизам и национализам, што претставуваат тие термини за нив и која е разликата.  https://www.youtube.com/watch?v=AVOqY7elJEw Според еден граѓанин патриотизам претставува љубовта кон ...

Неповторлива шанса за граѓанските новинарки и новинари

Заинтересираните за претстојните семинари за граѓанско новинарство на ЦИВИЛ имаат неповторлива и уникатна шанса да се стекнат со потребните вештини за мониторинг на претстојниот референдум. Семинарите што ќе се одржат ...

Жешко лето за граѓанските новинари

Преку граѓанското новинарство граѓанките и граѓаните имаат можност да бидат контролори на работата на државните и локалните функционери и институции и да вршат притисок тие да работат според законите, транспарентно ...

Царовска: Се утврдуваат евентуални пропусти за случајот со настраданите деца во Велес

На семејството чии три деца загинаа во пожар во нивниот субстандарден дом во Велес социјалните работници му нуделе сместување под кирија уште пред да се случи трагедијата, но, одбивало. Дали ...

Page 1 of 7 1 2 7

CIVILMEDIA NEWSLETTER