fbpx
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: политички партии

Избори на 5 јуни, партиите уште пораскарани, меѓународната бара реформи

Неколку минути пред полноќ,  Собранието на Република Македонија со 83 гласа „за“ и три „против“ ја измени претходната одлуката за негово распуштање, донесена веднаш по оставката на поранешниот премиер Никола Груевски. ...

Да ја сопреме агонијата!

Нема услови за одржување слободни избори во Република Македонија! Партиите на власт, не само што не дозволуваат да се создадат услови за слободни избори, туку ја впрегнаа целата партиско-државна машинерија ...

Анкета на ЦИВИЛ: Младите се свесни за партиската манипулација

Пред камерата на ЦИВИЛ Медиа, на скопските улици, младите соговорници одговараа за нивната позиција во општеството, за причините за иселување на цела една генерација од Македонија и за неминовноста од инволвирањето ...

Ајде да излеземе од конформизмот

Знаете, отсекогаш сум им се восхитувала на граѓаните кои кон правото на глас гледаат со одговорност, кои аналитички пристапуваат кон политичките случувања, објективно, непристрасно, без разлика на нивната партиска провиниенција, ...

Во одбрана на голиот опстанок

Платичка, каква-таква, но сигурна. Здравство, какво-такво, но го има. Образование, какво-такво, но децата се згрижени една третина од денот. Црква или џамија за упокојување на душичката, на секој чекор. Кредит ...

Page 7 of 7 1 6 7

CIVIL MEDIA NEWSLETTER