Categories

Центар за граѓански мониторинг  ја презентираше својата студија  „Компаративна студија за изборните недостатоци во Македонија и искуствата во регионот”, во Клубот на новинари.

Пишува: Сашо Орданоски Деновиве се обидувам да разберам што претставува, всушност, иницијативата за средби и „преговори“ меѓу претставниците на македонските партии во куќата на Жан Моне крај Париз… И...

Пост-изборен извештај на ЦИВИЛ, пресек на нерегуларности во двата изборни круга ЦИВИЛ – Центар за слобода спроведе строга селекција и верификација на извештаите мониторингот, од првиот и вториот изборен...

Иако од почетокот на изборниот ден не се забележани поголеми изборни нерегуларности, на социјалните мрежи се споделува слика од телефонска порака, кадешто општинскиот огранок на еден политички субјект во...

Предизборно насилство, црна кампања, злоупотреба на администрацијата и јавните ресурси, злоупотреба на децата во кампања, говор на омраза, национализам и верска омраза ја одбележаа изборната кампања во пресрет на...

Завчера во Република Македонија се спроведоа шестите локални избори, а нејзините граѓани по шестти пат гласаа за оние коишто ќе бидат нивни претставници за следните четири години.