fbpx
epa03244691 KFOR soldiers from Hungary guard the road between north and south part of the town of Mitrovica, during clashes in the town of Zvecan, Serbia, 01 June 2012. At least five Kosovo Serbs and a NATO soldier were wounded in a gunfight in the early hours, as peacekeepers tried to dismantle Serb roadblocks blocking traffic.  EPA/STR
Фото: Мартина Ацковска / Фронтлајн

Tag: Стево Пендаровски

Пописот ќе биде спроведен со комбиниран метод, податоците треба да ги задоволат потребите на државата

Пратениците во Собранието пред два дена со 61 гласа „за“, без ниту еден глас „против“ и без „воздржани“, го поддржаа предлог-законот за попис на населението, домаќинствата и становите во прво ...

Признанието на „добриот полицаец“ Наќе

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Пред да ја разгледува опцијата за продолжување на вонредната состојба, Советот за безбедност на средбата кај претседателот Пендаровски треба да ја разгледа безбедносната состојба во земјата што ...

Предвремени парламентарни избори: Брзи, но одложени!

скенира: ЏАБИР ДЕРАЛА Ситуацијата во Република Северна Македонија е редовна. Тоа подразбира дека редовно имаме вонредни ситуации. Една од тие вонредни ситуации која редовно се повторува, се разбира, е македонскиот ...

Македонија чекор поблиску до НАТО

НАТО или Северноатланската алијанса е меѓународна безбедносна организација со седиште во Брисел, Белгија и организацијата претставува систем за колективна одбрана со која членките се обврзуваат за заедничка одбрана во одговор ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER