fbpx

Tag: единство

Американскиот претседател, Џо Бајден (Wikimedia Commons)

Обединувачко и инспиративно обраќање на Бајден до нацијата: „Ајде да ја завршиме работата“

ЏАБИР ДЕРАЛА Во своето обраќање до нацијата во Конгресот на 7 февруари, американскиот претседател Џо Бајден уште еднаш покажа дека негов највисок интерес и заложба е единството на нацијата. Бајден ...

Фото: Серхии Худак / Укринформ

22 јануари, Ден на единството: Украина ја одбележува победата на вистината и исполнувањето на вековниот сон

Секоја година, на 22 јануари – денот кога e прогласен Актот на обединување на Украинска Народна Република (УНР) и Западноукраинска Народна Република (ЗУНР), Украина одбележува Ден на единството. Официјално, овој ...

Фото извор: Укринформ

Прво обраќање на Зеленски во 2023: Единството на Украина е во драматичен контраст со стравот во Русија; воздушен напад врз детската болница во Херсон

Зеленски го нагласи чувството на единство во земјата во контраст со стравот за кој рече дека се чувствува во Русија. Според воените извештаи, Русите извршиле 51 воздушен напад, вклучително и ...

Заев: Обединети во 2018

Премиерот Зоран Заев во своето новогодишно обраќање повика на единство, за да се „заокружи визијата за модерна, економски напредна и респектирана држава“.  https://www.youtube.com/watch?v=UGhq_9V_eLU Годината што заминува ќе ја паметиме по најголемиот ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER