fbpx
Оливер Спасовски
Official portrait of NATO Heads of State and Government

Tag: движење

Движењето „Black Lives Matter“ номинирано за Нобелова награда за мир во 2021

Антирасистичкото движење „Black Lives Matter“ е номинирано за Нобелова награда за мир во 2021 година, објави „Гардијан“. Норвешкиот пратеник Питер Еиде ја оправда номинацијата со фактот дека движењето ги натера ...

Ние сме Македонија со протести за прекин на разговорите за името, попис и избори

Движењето „Ние сме Македонија“, составено од повеќе македонски организации од дијаспората одржаа мирен протест пред Амбасадата на Македонија во Вашингтон, на која ја искажаа својата „загриженост од политичките настани во ...

ГОНГ, Хрватска: Отпор, движење, промени…

Во Загреб, Република Хрватска, во тек е регионалната, мултимедијална изложба „Отпор, движење, промени: Фрагменти од уметничките и активистичките практики од крајот на осумдесеттите до денес“, како резултат на заедничките напори ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER