fbpx
Џабир Дерала

Tag: граѓанско новинарство

Средства од ИПА за зголемување на конкуретноста и за граѓанскиот сектор

Во Скопје денеска ќе биде промовиран нов грант проект од ИПА 2013 наменет за имплементација на проекти за зголемување на конкуретноста и за зголемено учество на граѓанскиот сектор во реформите ...

Хаос на паркинзите, животите на пациентите загрозени, медиумите бавни и арогантни, институциите молчат!

Видеото на граѓанската новинарка Даниела Мирчевска објавено на сајтовите на ЦИВИЛ на 13 октомври 2017 година, од возилото на итна помош кое е заглавено на паркингот на Клинички центар, четири ...

Бараме одговори!

Иновативна инцијатива која повикува на одговорност и транспарентност, „Барам одговор“ е начин граѓанките и граѓаните да се обратат со прашање до политичар/политичарка или јавна личност, градоначалник/градоначалничка, институции (здравство, образование, полиција, ...

Вториот дел од публикацијата „Ние сме медиумите“ достапен за преземање

ЦИВИЛ го објави вториот дел од публикацијата „Ние сме медиумите“, посветена на граѓанското новинарство, на англиски јазик. Публикацијата ќе биде достапна и во печатена форма и на македонски и албански ...

Граѓанското новинарство во потрага по фактите, нецензурирани од политичките и финансиските центри на моќта

Со над 550 учесници на семинари и работилници низ цела Македонија, со стотици објавени видео, фото и текстуални прилози од кои шеесет беа наградени, проектот Граѓански објектив веќе две години ...

Три тима на ЦИВИЛ во Штип

Дури три проектни тимови на ЦИВИЛ ќе го престојуваат во штипскиот регион во текот на наредните денаови. Ова е одлична можност за членовите и соработниците на организацијата да се сретнат и ...

Page 3 of 7 1 2 3 4 7

CIVILMEDIA NEWSLETTER