fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Влада на Република Северна Македонија
Фото: ОЦ Медиа
Гордана Силјановска Давкова / Социјални мрежи

Tag: Гевгелија

Премиерно претставување на концертното пијано C.BECHSTEIN

Спектакуларна вечер и единствена можност имаше публиката која присуствуваше на концерт, на кој изведувачите и гостите го прославија пристигнувањето на новото концертно пијано C.BECHSTEIN D-282, единствен примерок од тој вид ...

Педесет и две социјални семејства од Гевгелија ќе добијат социјален стан

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочаврски, директорот на АД за стопанисување со станбен и деловен простор Зоран Ѓорѓијев, како претставници од Центарот за социјални работи од Гевгелија, денеска извршија ...

Вонреден инспекциски надзор во градинката „Детска Радост“ во Гевгелија

Службите за инспекциски надзор за заштита на децата при Министерството за труд и социјална политика ивршија вонреден инспекциски надзор во градинката „Детска Радост“ во Гевгелија и при зедоа изјави од ...

Погрдни зборови на воспитувачка во градинка во Гевгелија, МТСП со осуда

Недолично однесување на воспитувачка во градинката „Детска радост“ забележa граѓанската новинарка Јулијана Ортаковска, која што видеото го сподели на својот Фејсбук профил. „Ова се случува позади грбот на родителите од многу ...

ДСЗИ: Четирите деца со дијабетес матичните лекари ги воделе согласно медицина базирана на докази

На четирите деца со дијабетес мелитус тип 1 од кои две од Охрид, и по едно од Гевгелија и Свети Николе, за првпат им е дијагностицирана болеста по последното влошување на ...

Гевгелија со 950.000 евра европски пари реализирала седум проекти

Според досегашната успешна соработка со ЕУ и искуствата што од неа ги стекна општината преку реализација на проекти во рамки на прекуграничната соработка и успешното справување за време на бегалската ...

Во Гевгелија ќе бидат засадени 230 дрвца

Во Гевгелија почна акцијата за пролетно обновување на повеќегодишните дрвја крај поголемите сообраќајници и одредени делови од градот. Општина Гевгелија информира дека 230 дрвца ќе бидат засадени на Западниот булевар, поточно ...

Пронајдени 30-тина гранати од Првата светска војна во селото Богородица

Во гевгелиското село Богородица пронајдени се триесетина неексплодирани артилериски гранати при расчистување на дворно место за градење на семејна куќа. Гранатите се со калибар од 82 сантиметри и според првичните ...

Петнаесет мигранти чекаат да бидат вратени во Грција

Петнаесетина мигранти од Пакистан, Шри Ланка и Авганистан моментно престојуваат во прифатниот транзитен центар „Винојуг“ во Гевгелија каде се сместени откако биле фатени од пограничната полиција по нелегалното влегување на ...

Page 1 of 4 1 2 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER