fbpx

Tag: интервју

Вицепремиерот Бојан Маричиќ во интервју за ТВ21

Маричиќ: Имаме одлична усогласеност во Поглавје 24 – правда, слобода и безбедност, но треба уште да правиме во животната средина

„Имаме во секој кластер области каде што сме добри и каде што сме полоши. Првиот кластер, ако треба да споменам е Темелни вредности, таму сме добро усогласени, особено во Поглавје ...

Проф. Д-р Силвана Марковска-Симоска за ЦИВИЛ: Насилството води кон насилство, за жал воопшто не се води грижа за менталното здравје на младите

Живееме во едно многу стресно и брзо време, кога повеќето од нас се стремат да ги реализираат своите амбиции, да спечалат и да создадат повеќе отколку што е потребно, но ...

Костадиновска-Стојчевска: Секој обид за негација на еден јазик резултира со негова повеќекратна афирмација

„Во 21 век кога јазиците се користат толку интензивно, од голем број граѓани и преку разни форми на вербална, пишана и дигитална комуникација, не може да стане збор за негирање ...

Screenshot: Twitter

Зеленски до руските војници: Не само командантите, сите вие ​​сте терористи и убијци

Украинскиот претседател Володимир Зеленски има пиштол и би се борел до смрт со својот поблизок круг на луѓе доколку Русите упаднале во неговиот штаб во Кијив на почетокот на инвазијата, ...

Фото: МИА

Бочварски: Брзото завршување на коридорите има големо значење и за економијата и за безбедноста во сообраќајот

Компанијата Бехтел согласно законот има обврска да ангажира најмалку 51% домашни ресурси, што значи овде спаѓаат човечки ресурси, но и механизација, подизведувачи кои што ќе работат овде на терен, што ...

Да бевме вовлечени во војната што беснееше северно од нас, прашање е дали Македонија ќе постоеше

Пред точно 25 години, на 24 април 1998 година, во својот деветти број, некогашниот магазин „Форум“ (основан од Сашо Орданоски и Ѓунер Исмаил), објави мега-интервју со тогашниот претседател Киро Глигоров. ...

Маричиќ: Не е прашањето дали имаме сила за уставните измени, туку дали сакаме да го фатиме најбрзиот воз за ЕУ

Првпат блокадата е во наши раце. Ние се боревме да дојдеме во таа ситуација. Продолжувањето на патот да не зависи ниту од Софија ниту од Атина, ниту од Париз, ниту ...

Вицепремиерот за европски прашања, Бојан Маричиќ

Маричиќ: Повеќе гласниции за процесот на европски интеграции, помалку простор за дезинформациите

Институтот за медиуми и аналитика ИМА Скопје, за платформата #Деполаризирајсе што е дел од проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни, вклучувачки институции: придонес на граѓанското општество“, разговараше со заменик – ...

Тренчевска: Родовата еднаквост значи овозможување еднакви права и можности за жените и мажите, еднаков пристап до сите ресурси во општеството, и еднаков бенефит од тие ресурси

Со министерката за труд и социјални политики разговаравме за стратегиите, политиките и практиките  што ги  спроведува МТСП во контекст на унапредувањето и промовирањето на меѓуетнички и верски односи и промоција ...

Page 1 of 12 1 2 12

CIVIL MEDIA NEWSLETTER