fbpx

Tag: Едмонд Адеми

Адеми ја повика дијаспората да гласа на референдумот

Министерот за дијаспора Едмонд Адеми ја повикува дијаспората до 23 август 2018 година да се пријави за остварување на гласачкото право на престојниот референдум на веб страницата на Државната изборна комисија ...

Адеми: Резултатот од референдумот ќе треба да го почитуваат сите институции

Министерот без ресор задолжен за дијаспора Едмонд Адеми денеска изјави дека го поддржува одржувањето референдум за името и оти одлуката што ќе се донесе ќе треба сите институции да ја почитуваат.  ...

Формирана работна група за изработка Стратегија за соработка со дијаспората

Министерот без ресор во Владата на Република Македонија задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми,  донесе решение за формирање работна група за изготвување на Национална стратегија за соработка со дијаспората во периодот 2018-2023 ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER