fbpx
epa03244691 KFOR soldiers from Hungary guard the road between north and south part of the town of Mitrovica, during clashes in the town of Zvecan, Serbia, 01 June 2012. At least five Kosovo Serbs and a NATO soldier were wounded in a gunfight in the early hours, as peacekeepers tried to dismantle Serb roadblocks blocking traffic.  EPA/STR
Фото: Мартина Ацковска / Фронтлајн

Tag: конференција

Перспективи 2021, Војо Маневски, ТВ Ирис, Штип и Џабир Дерала, ЦИВИЛ, 25 декември 2020

Топ настан: Перспективи 2021 – годишна конференција на ЦИВИЛ

Конференцијата на ЦИВИЛ „Перспективи 2021“ на едно место собра 20 говорнички и говорници кои говореа за македонските, но и за глобалните перспективи во 2021 година. Министри, претставници на државни институции, ...

Од архивата на Зелениот караван на ЦИВИЛ, есен 2020 година

Наjважните прашања на денешницата се теми на денешната конференцијата на ЦИВИЛ: зелени вредности, социјална правда и антинационализам

ЗЕЛЕНИТЕ ДОАЃААТ 2020 - Конференција за зелени вредности, социјална правда и антинационализам, денеска, 19 ноември, со почеток во 12 часот. Наjважните прашања на денешницата се теми на денешната конференцијата „Зелените ...

Богојески: Корупцијата започнува со лажните ветувања на политичките партии

На конференцијата „За општество ослободено од корупција“, учествуваше Петар Богојески, активист на ВМРО -ДПМНЕ и еден од иницијаторите на реформите во партијата. Богојески е основач на Институтот за одржливо управување ...

Општество ослободено од корупција

ЦИВИЛ – Центар за слобода заедно со Зелена Лупа организираат конференција „Општество ослободено од корупција“ што ќе се одржи на 6 декември, четврток, со почеток во 13:30 часот во хотел ...

Медумите треба да покажат дека навистина се јавно добро за граѓаните

Слободата на медиумите, слобода на изразувањето и саморегулацијата беше тема на денешната конференција што Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) ја организираше во Битола. „Само јавност која има ...

Македонија гледа напред: мигот е да се фати возот за ЕУ

 Социо-економските и политичките промени во државата по промената на власта, ЕУ и НАТО интеграцијата и улогата на меѓународните партнери и нивниот придонес кон понатамошниот развој на Македонија и Југоисточна Европа. Овие теми ќе бидат ...

Манчевски: Создаваме нови стандарди на политичко однесување

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, учествува на меѓународната конференција за отворено владино партнерство, што се одржува во Тбилиси, Грузија. Тој говорејќи на панел сесијата на тема „Од ...

Грчкото МНР организира конференција за правните аспекти на Договорот од Преспа

За првните аспекти на Договорот од Преспа, историската и правната позадина, за имплементацијата, името, употребата, јазикот и државјанството, ќе дискутираат професори по право, историја, меѓународни односи од атинските и солунските ...

Page 1 of 17 1 2 17

CIVILMEDIA NEWSLETTER