fbpx

Tag: ксенофобија

Реџепи: Одговорност за ширење страв од мигрантите меѓу учениците

Бегалската криза и состојбата на мигрантите изгледаат незначително како тема во последниот период и покрај тоа што беа доста актуелни непосредно пред изборите, со иницијативите за распишување на референдуми во ...

Манипулации, сеење страв и омраза пред локалните избори

Градоначалникот на општина Кавадарци, Александар Панов, осуден на двомесечна затворска казна поради изборен поткуп, престојот в затвор го замени со подготовки за локални избори, но и за референдум против бегалците. ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER