Categories

Државната изборна комисија (ДИК) денеска започна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот изборен материјал на општинските изборни комисии (ОИК) за локалните избори,закажани за во недела.

 ЦИВИЛ – Центар за слобода преку денешното соопштение испрати покана до сите заинтереирани да бидат дел од мониторинг-тимот и заедно да придонесат кон спроведување на слободни избори.

Според информацијата од Државната изборна комисија, од денеска до 25 август, ќе бидат комплетирани избирачките одбори кои ќе ги спроведуваат Локалните избори 2017, по случаен избор преку софтверот и...

Локалните избори се распишани, Државната изборна комисија е подготвена, барем декларативно, за практично допрва ќе видиме, партиите предвреме ја започнаа својата кампања, како на терен, така и во медиумите...

„До сите радиодифузери веќе е испратен допис во кој прецизно се информираат за обврските од Изборниот законик до коишто треба да се придржуваат до започнувањето на изборната кампања, а...