fbpx
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: МИА
ФОТО: Принтскрин

Tag: меѓуетнички односи

Арбен Таравари

(ВИДЕО) Таравари за ЦИВИЛ МЕДИА: Состојбата во Македонија е безнадежна и депресивна; би сакал, по изборите, да имаме Влада која ќе го продолжи одот кон ЕУ

Веќе сме во засилена предизборна трка, иако официјално не се потврдени изборните програми и рокови. Со д-р Арбен Таравари, интелектуалец, виш научен соработник по предметот неврологија, во Универзитетската клиника за ...

Талат Џафери, фото: Биљана Јордановска/ЦИВИЛ

Талат Џафери, Претседател на Собранието на РСМ: Апелирам, сите да рефлектираат за потребата и интересот на државата и на граѓаните

Повеќе од две децении, Талат Џафери е еден од најпознатите протагонисти на политиката и политичките текови во нашата земја, така што посебно претставување за него и не е потребно. Поводи ...

ЦИВИЛ утре во Кочани: Граѓански дијалози за меѓуетничките односи, работна средба и со градоначалникот Папазов

Секогаш во движење и во контакт со граѓанките и граѓаните, тимот на ЦИВИЛ ќе се сретне со претставниците на локалната самоуправа и граѓанските организации во Кочани, на 5 октомври. Средбата ...

Тахири: Младите треба да се дружат и надвор од своите заедници, и од тоа што е работна обврска

„Ги следиме случувањата и процесите на институционално, општествено, локално и секакво ниво, во смисла на придонес за подобрување на состојбите со меѓуетничките односи, каде и да е тоа потребно. Изминатата ...

Перспективи 2023: Муратов со остри оценки за дезинформациите, Тахири ги претстави перспективите на меѓуетничките односи

На мултимедијалниот и медиумскиот настан организиран од ЦИВИЛ и интегрираната редакција на ЦивилМедиа „Перспективи 2023“, кој се организира секоја година, почнувајќи од 2017 година, се вкрстија голем број ставови, коментари ...

Роберт Алаѓозовски, Национален координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка (фото: И. Чадиноски / ЦИВИЛ)

Алаѓозовски: Обврска на секој политичар е да ја разбере и да ја имплементира Стратегијата „Едно општество за сите“

Стратегијата „Едно општество за сите“ е значајна за развојот на нашата демократија, на општеството, но и на државата во целост. Стратегијата има влијание и во низа други области, на постоењето ...

Проф. Мирјана Најчевска

Пописот не е алатка во државата во која сé е партија

пишува: МИРЈАНА НАЈЧЕВСКА Пописот може да биде традиционален, базиран на регистри, комбиниран. Може да го пребројува постојаното или присутното население. Може да се изведува со попишувачи или по електронски пат. ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER