fbpx
Фото: МИА
Алексеј Навални. Фото: Скриншот
Проф. д-р Ратко Дуев, декан на Филозовски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје (фото А. Мехмети/ЦИВИЛ)

Tag: Напред!

Меѓу чеканот и наковалната

ЦИВИЛ - Центар за слобода в петок организира панел-дискусија за медиумите и за новинарството во изборниот процес, со учество на еминентни новинари од медиумите на македонски и албански јазик.„Меѓу чеканот ...

Постизборен извештај на ЦИВИЛ: Двесте шокантни страници!

Н.Е. д-р Кристине Д. Алтхаузер, aмбасадорка на Сојузна Република Германија ќе одржи воведен говор на промоцијата на публикацијата „Избори 2016: Финален извештај од долгорочното набљудување на политичкиот процес и предвремените ...

Извештај на ЦИВИЛ – „Избори 2016: Меѓу стравот, поделбите и заробената држава“

ЦИВИЛ – Центар за слобода организира промоција на публикацијата ИЗБОРИ 2016: Меѓу стравот, поделбите и заробената држава (Финален извештај за долгорочното набљудување на политичкиот процес и предвремените парламентарни избори во ...

Онлајн брошура на ЦИВИЛ за злоупотребите на сoцијалната правда

ЦИВИЛ – Центар за слобода објави анализа за злоупотребите на социјалната правда за изборни цели која произлезе од проектот „Ветувања и злоупотреби“, што се спроведува во соработка со Фондацијата „Хајнрих Бел“ – ...

ЦИВИЛ во Чашка, Лозово и Свети Николе

Два мобилни тима на ЦИВИЛ денеска патуваа низ Македонија во рамки на проектот Напред! за мобилизација на изборни набљудувачи. Првиот тим ги посети општините Чашка, Лозово и Свети Николе. ЦИВИЛ ги информираше ...

Кошмарен Избирачки список: Се зголемува бројот на фантомски гласачи!

Апликацијата објавена на страната на Државната изборна комисија, деновиве сигурно е  најчесто отвораната алатка во државата, која започна како  начин на проверка дали е некој на Избирачкиот список или не, ...

Продолжен рокот: ЦИВИЛ ќе мобилизира набљудувачи до крајот на март!

ЦИВИЛ – Центар за слобода, во изминатиов период со два мобилни тима го презентираше проектот „Напред!“ во 29 општини во Македонија. Со поминати неколку илјади километри, беа поделени над 11.000 флаери ...

Поддршка за ЦИВИЛ во Валандово

Тимот на ЦИВИЛ, своето патување денеска го продолжи во Валандово. Поделени беа стотина флаери со информативна содржина за проектот Напред!, и за можноста за набљудување на изборите. Во Валандово граѓанките ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER