Categories

Предизборната кампања завршува и сега можеме да се осврнеме на она што се одвиваше во последните месец дена. Мислам дека се остварија предвидувањата дека оваа предизборна кампања ќе биде...

„Тука сме да најавиме дека и следните дваесет, и следните триесет, и следните многу години, ‘Форум’ и идејата поради која е основан, ќе опстојат… Причината зошто сето ова е...

Продолжува црната кампања на самопрогласените бранители и заложници за „заедничка Македонија“, а ниту една институција сé уште не реагира по повод ниеден од овие случаи на ширење омраза и...

Во овој дел од својата видео анализа, д-р Сашо Орданоски, политички аналитичар и универзитетски професор, како дел од експертскиот тим на ЦИВИЛ, го анализира граѓанското општество од поширок општествено-политичка...

Д-р Сашо Орданоски, политички аналитичар и експерт на ЦИВИЛ – Центар за слобода, во оваа анализа зборува за сите актуелни состојби во Македонија, наспроти историските предвремени парламентарни избори, што ќе...

Д-р Сашо Орданоски, политички аналитичар и експерт при ЦИВИЛ – Центар за слобода, во оваа анализа говори за улогата на меѓународната заедница во решавањето на македонската политичка криза. 

Дневен преглед на најважните настани во Република Македонија (21 јули 2016 година): Орданоски: Разговорите Нуланд – Груевски се дел од гаранциите за надминување на кризата! || Слободни избори се...

„Имаме еден граѓански сектор којшто на дневно ниво исфрла говорници по митинзи, по протести, по медиуми, по социјални мрежи….