fbpx
Џабир Дерала
Џабир Дерала, Изборен рапорт, 26 окт. 2021 (фото: А. Петровски/ЦИВИЛ)
Стевчо Јакимовски

Tag: партизација

Проф. Мирјана Најчевска

Пописот не е алатка во државата во која сé е партија

пишува: МИРЈАНА НАЈЧЕВСКА Пописот може да биде традиционален, базиран на регистри, комбиниран. Може да го пребројува постојаното или присутното население. Може да се изведува со попишувачи или по електронски пат. ...

МТСП: Детската заштита систематски се уриваше 11 години

„Министерството за труд и социјална политика (МТСП) презема соодветни мерки за надминување на состојбите и непречено одвивање на дејноста во јавните установи за деца, детските градинки, во делот на нивната ...

Димовски: Очекувам објективна пресуда што ќе донесе промени во образованието!

Пред неколку месеци граѓанскиот активист и генерален секретар на невладината организација „Центар за меѓуетничка толеранција“, Владо Димовски, пред истекот на договорот, без образложение беше отпуштен од работното место наставник по ...

Полицајци вршеле партиски притисоци на локалните избори

Демонстрација на сила, примена на крајно недемократски и репресивни мерки, омаловажување и закани, влевање страв на граѓаните се дел од мерките со кои владејачката ВМРО-ДПМНЕ ја освои власта на последните ...

Граѓанските новинари известуваат за злоупотреби и притисоци

Граѓанските новинари кои се ангажираа во проектот „Граѓански објектив“ испратија повеќе информации и стории, како учесници во натпреварот „Биди граѓански новинар!“. Голем дел од текстовите, фотографиите и видео-материјалите сведочат за ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER