fbpx
Американскиот претседател, Џо Бајден (Wikimedia Commons)
Фото Фејзбук
Фото: МИА
Фото МИА

Tag: плата

ДЗС: За една година просечната месечна бруто-плата зголемена за 5,5 отсто

Според податоците на Државниот завод за статистика, просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во април годинава во однос на април 2017 година е повисока за 5,5 отсто.  Ваквото зголемување, како што ...

Движење на платите во јавната админстрација во Македонија

Од 18.174 денари просечна месечна нето плата кај административните државни службеници во Секретарјатот за спроведување на Рамковниот договор, до 90.215 денари просечна месечна нето плата во Регулаторната комисија за домување, ...

Филипче: Новата генерација приватни специјализанти ќе добие плата

Министерот за здравство Венко Филипче денеска изјави дека приватните специјализанти, запишани на јануарскиот конкурс 2018 година, во јуни ќе добијат мајска плата. Новата генерација приватни специјализанти побара ист третман за ...

Балетанот Терашита е во лоша состојба оти три месеци не земал плата

Познатиот уметник Кенто Терашита, кој моментално работи во националниот балетски ансамбл при Македонската опера и балет во Македонија, на својот Фејсбук профил се пожали за неговата моментална финансиска состојба. Терашита ...

Просечната плата во јануари 24.025 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во Македонија во јануари годинава изнесува 24.025 денари и е за 5,6 отсто повисока од јануари лани, соопшти Државниот завод за статистика. Растот се должи, ...

Основните месечни потреби поголеми од просечната плата исплатена во јануари

На едно  четиричлено македонско семејство во јануари му биле потребни 32.354 денари за задоволување на основните месечни потреби, покажува синдикалната минимална кошница што секој месец ја прави Сојузот на синдикати ...

Page 2 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER