Categories

По вчерашната партиска средба во Мала Речица, Али Ахмети, претседателот на ДУИ, изјави дека само одредени делови од декларацијата на трите албански партии од Македонија ќе бидат вклучени во новата владина...

За првпат од конфликтот во 2001 година, општата политичка ситуацијa – политичката криза е најсериозен проблем за граѓаните на Македонија, по што следуваат сиромаштијата, невработеноста, економската криза и платформата...

Документот напишан од три од четирите албански политички партии кои се присутни во актуелниот парламент во Македонија, Албанија го поддржува бидејќи во него се претставени „јасни напори од страна...

„Ќе има конститутивна седница и избор на нов претседател на Собранието и од него, Иванов ќе биде известен дека е должен веднаш да му го даде мандатот на претседателот на...

Претседателот на Македонија, Ѓорге Иванов, повторно ја шокира јавноста со своите одлуки, да замине на службен пат во Азербејџан, додека целата држава е во хаос. Според информациите, Иванов во...

 Синдикатот на македонската дипломатска служба (СМДС) го обвини претседателот на Македонија дека со неговото последно писмо ја конфронтира државата со меѓународната заедница, не ги почитува дипломатските узуси за да...