fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: предлози

Се разгледува дали новата учебна 2023-2024 година да започне на 11 септември или да остане вообичаениот датум 1 септември

Новата учебна 2023-2024 година може да започне на 11 септември и да заврши до крајот на јуни, сепак, постои можност почетокот да остане на 1 септември, а во текот на ...

Велосипедистите бараат измени во урбанистичкото планирање

Намалување на широчината на коловозните ленти, задолжителен минимален број паркирни места за велосипеди за различен тип објекти, задолжително велосипедско паркиралиште за секој новоизграден објект, утврдување правила за поставување урбана опрема ...

Димитров: Има разлики меѓу македонската и грчката нацрт-спогодба за името

Претставник на македонското Министерство за надворешни работи денеска во попладневните часови во Атина го доставил македонскиот нацрт-договор за решавање на спорот околу името, порача на денешната прес-конференција шефот на македонскатаа ...

„То вима“ го објавува „пакетот идеи“ на Нимиц за решение на спорот со името

Новото име целосно да се усвои и за внатрешна и за надворешна употреба, но по интеграцијата во ЕУ; не постои задолжителна промена на уставот; Нимиц ја повторува клаузулата на неексклузивност ...

МОН ги повика наставниците да дадат предлози за новите наставни програми

Министерството за образование и наука ги повика наставниците од одделенска настава да достават предлози и коментари за новите наставни програми што се подготвуваат во основото образование. „За да создадеме што ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER