fbpx

Tag: Пробиштип

Затруени рудари во рудникот „Злетово“

Граѓански новинар од Пробиштип ни испрати информација дека десетина рудари од рудникот „Злетово“, во вторникот на 18 јули се затруле со храна! Иако нема официјална потврда, сомневањата се дека рударите ...

Рудар од Пробиштип: Не би го пуштил син ми да работи во рудниците во Македонија!

Пробиштипски рудар зборува за ЦИВИЛ Медиа за условите за работа во рудниците во Македонија. Тој прави паралела меѓу рударството во Македонија и во Србија каде работел последните години, пред да ...

Во Пробиштип се кршат основните човекови права на текстилните работнички!

Кршење на основните човекови права, бубашваби, прашина, два тоалета и една чешма за 250 жени, една хигиеничарка, јадење на машина, прекувремени работни часови кои не се плаќаат, немање право на ...

Станојковска: Не мора да се загадува, за да се вработува!

Светлана Станојковска, дипломиран биолог, претседател на еколошко здружение „Еко фемина“ од Пробиштип, за ЦИВИЛ Медиа зборува за загадувањето на почвата и за изградбата и проширувањето на тешката индустрија во и ...

Работнички од Пробиштип „своеволно се одјавиле од работа“!?

Работничкото незадоволство во Источна Македонија се шири одград во град! Денеска во Пробиштип работничките од текстилната фабрика „Мартекс“, штрајкуваа за своите заработени плати за февруари и март. Изминатите неколку дена ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER