fbpx
Стево Пендаровски / Социјални мрежи
МНР. Фото: Ангел Ангеловски
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: Роберт Алаѓозовски

Роберт Алаѓозовски, национален координатор за мултикултурализам (фото: Б. Јордановска

Алаѓозовски: Поделено општество е лесен плен за етнонационалистичките политики

„Демократијата и човековите права не се постигнуваат еднаш, засекогаш. Во даден момент секојдневно треба да ги имплементираме тие политики за да имаме резултати. Во спротивно контекстот може да се наруши. ...

Алаѓозовски: Извештаите покажуваат напредок, централна и локалната власт треба заеднички да соработуваат и да ја отстранат сегрегацијата

Националниот координатор за мултикултурализам, Роберт Алаѓозовски, во обраќањето на конференцијата „Односи меѓу заедниците: Перцепции, надежи и стравови, предизвици и решенија“ во организација на ЦИВИЛ-Центар за Слобода,истакна дека нашата земја води активно ...

Алаѓозовски: И покрај големите економски предизвици, свеста за потребата од заедничко живеење е подигната на многу големо ниво

„Националниот координатор а мултикултурализам, Роберт Алаѓозовски во интервју за ЦИВИЛ, меѓу другото посочи дека и покрај големите предизвици како што беше кризата предизвикана од КОВИД-19 и сега со руската воена ...

Роберт Алаѓозовски, национален координатор за интеркултурализам/фотографија:: Александар Ризински/ЦИВИЛ Медиа

Алаѓозовски: 2023 ќе биде предизвикувачка, но ќе ги потврди заложбите за едно општество за сите

„Од аспект на сите кризи со кои се соочивме, се наметна една нова ситуација, повторно се разгоре национализмот, повторно се подели народот на оние што се за западните вредности и ...

Роберт Алаѓозовски, Национален координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка (фото: И. Чадиноски / ЦИВИЛ)

Алаѓозовски: Обврска на секој политичар е да ја разбере и да ја имплементира Стратегијата „Едно општество за сите“

Стратегијата „Едно општество за сите“ е значајна за развојот на нашата демократија, на општеството, но и на државата во целост. Стратегијата има влијание и во низа други области, на постоењето ...

„Скопје 2014“ – проект со сите елементи на заробена држава

„Скопје 2014“ не е илустрација на заробена држава, туку производ и отелотворување на самиот поим заробена држава. Со него се суспендирани Уставот и законите, злоупотебени се и узурпирани надлежностите на ...

Алаѓозовски дел од „Европа-поглед кон иднината“

Национализмот и авторитаризмот се главни ризици за заедничката иднина на Европа, истакнал македонскиот министер за култура Роберт Алаѓозовски, во обраќањето на 6. Европски форум „Европа – поглед кон иднината“, што ...

Словото, единствен начин за решавање на демократските проблеми

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски, кој се наоѓа во работна посета на Полска, денеска се сретна со легендарниот водач на „Солидарност“, нобеловец и поранешен претседател на Република Полска, Лех Валенса, ...

Алаѓозовски: Кој и да биде министер, реформската агенда на Министерството ќе продолжи

Без разлика кој и да биде следен министер, тоа ќе бидат политики на континуитет, постои реформска агенда на Владата, која е донесена консензуално, националната стратегија е донесена со учество на ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER