fbpx

Tag: рециклирање

Ивановски, „Пакомак“: Законите за управување со отпад се добри, но треба да се применуваат и почитуваат

Штедење енергија, заштита на природните ресурси, а преку трансформација на отпадот со вредност се намалуваат депониите како потенцијална еколошка бомба, кој со горење го загадува воздухот, почвата и водите. Ова ...

Хуманитарниот и еколошкиот аспект на #ЕлкаМК

Твитер заедницата традиционално од 2011 година креира елка за новогодишните празници од пластични шишиња за подигање на еколошката свест кај граѓанките и граѓаните за потребата од рециклирање. https://www.youtube.com/watch?v=_3nPcDQTWHE&feature=youtu.be „Самата иницијатива ...

Кинеската забрана за увоз на отпадна пластика го урна пазарот во Европа

Извозот на пластичен отпад од Европската унија во Кина паднал за дури 96 проценти во почетокот на годинава, откако кинеските власти воведоа строга забрана за рециклирање туѓ пластичен отпад. Досега, ...

Велика Британија планира да го елиминира пластичниот отпад до 2042 година

Велика Британија планира да го елиминира целиот непотребен пластичен отпад во рок од 25 години, се очекува да соопшти денеска британската премиерка Тереза ​​Мај како дел од долгорочните планови за ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER